Korea · pakej · seoul

Spring Trip All-In RM2,500

Dah nak spring dah pun di Korea. Spring trip akan datang ni. Untuk april ini, kami ada membuat open group dengan all-in package tau ^_^. Tarikh 11/4-15/4 (6 spots left) 24/4-29/4 (4 Spots left) Seoul-Nami Island- 5D4N Package includes : *accommodation (Homestay/ Guesthouse with self service breakfast ) *Lunch & Dinner *transportation (local bus &… Continue reading Spring Trip All-In RM2,500

Busan · jeju · Korea · seoul

Busan~Jeju~Seoul Trip

Dah lama tak update travel tips untuk pembaca blog. Alhamdulillah, ramai yang dah mula mempercayai pakej yang kami tawarkan. Iye.. kalau nak travel sendiri boleh aje.. tapi yang tak nak fikir banyak2, nak enjoy time bercuti, taknak sesat barat, boleh je nak hubungi kami untuk bantuan ^_^. Bulan puasa haritu saya berangkat ke Korea atas… Continue reading Busan~Jeju~Seoul Trip

Busan · jeju · Korea · pakej · seoul

August-October Trip 2015

Assalamualaikum, dah lama tak menjengah ke blog saya.. maaf sangat terkurang update di sini, memandangkan saya sorang2 je admin utk instagram, facebook dan blog saya 😦 :(. MasyaAllah.. sambutan pakej ke korea sangat2 memberangsangkan bagi kami yang baru sahaja menapak perlahan ni. Berikut update jalan2 **JOMJALANKOREA by OHPERJALANANKU : Terima kasih tidak terhingga kepada teamjomjalan… Continue reading August-October Trip 2015

Korea · pakej · seoul

Late Autumn / Early Winter Trip 2014 : 10 November ~ 4 December

Assalamualaikum, setelah selesai dengan 2 group pertama, trip kali ini disambung pula dengan baki group lain yang berjalan di sekitar Seoul ~ Nami ~ Petite France ~ Everland. Sebahagian dari travel agency lain, dan sebahagian dari group ohperjalanku : ILoveKoreaTour. Peralihan dari musim luruh ke musim sejuk dapat dilihat dari segi cuaca, suhu, pepohon sekitar… Continue reading Late Autumn / Early Winter Trip 2014 : 10 November ~ 4 December

jeju · Korea · seoul

Seoul – Jeju – Early Autumn Trip!

Assalamualaikum semua! Tour kali ini dapat ke Jeju, yeay! :D. Pulau Jeju, terletak paling selatan sekali dibahagian Korea Selatan dan merupakan kepulauan gunung berapi.  Bentuk muka bumi yang bergunung ganang dan gunung paling tinggi di Jeju adalah gunung Halla. Banyak bekas gunung berapi yang telah di jadikan tempat tumpuan pelancong seperti di  Ilchulbong Sunrise Peak… Continue reading Seoul – Jeju – Early Autumn Trip!

Korea · seoul · shopping

Alamak, murahnye flight ke Seoul!

Assalamualaikum, harini gatal tangan nak tgk flight ke Seoul September dan November ini, alahai~ murahnya.. saya pun tidak berpeluang nak dapat harga macam tu. Kalau ada sesiapa nak join trip ke Seoul September dan November ini. Harga dari RM1400 per person, untuk open group, siapa-siapa pun boleh join, 7 hari 6 malam. Group 1 :… Continue reading Alamak, murahnye flight ke Seoul!