Travel Tips

10 perkara yang anda perlu tahu sebelum travel

Assalamualaikum, hari berganti hari, bulan berganti bulan, dah lama tak post tentang travel tips. Ramai yang hendak travel keluar negara sekarang ni, nak pulak Airasia ada buat banyak promo dengan harga yang mampu milik sehingga ke New Zealand! Pengalaman pertama saya ke luar negara adalah pada tahun Ogos 2010, pada tahun itu, airasia ada buat… Continue reading 10 perkara yang anda perlu tahu sebelum travel

Korea · pakej · seoul

Spring Trip All-In RM2,500

Dah nak spring dah pun di Korea. Spring trip akan datang ni. Untuk april ini, kami ada membuat open group dengan all-in package tau ^_^. Tarikh 11/4-15/4 (6 spots left) 24/4-29/4 (4 Spots left) Seoul-Nami Island- 5D4N Package includes : *accommodation (Homestay/ Guesthouse with self service breakfast ) *Lunch & Dinner *transportation (local bus &… Continue reading Spring Trip All-In RM2,500

pakej · Tour guide

Kenapa perlu guna tourguide ke korea? – tips from ekin

Assalamualaikum dan 안녕하세요. Saya Ekin, salah seorang tour guide Jom Jalan Korea. Alhamdullilah,Ekin di beri peluang untuk menulis entry mengenai SERVIS TOUR GUIDE kami yang dahulunya dikenali awal sebagai Ilovekoreatour ataupun Ohperjalananku. Namun pada pertengahan tahun 2015,Sajangnim kami iaitu Kak Zurina telah menukarkan dengan nama yang lebih mudah untuk diingati dan difahami iaitu Jom Jalan… Continue reading Kenapa perlu guna tourguide ke korea? – tips from ekin

pakej · seoul

Last Minute Deal Seoul-Nami Tour, RM1,250 per pax !!

Seoul-Nami tour 5D4N RM1,250 per pax !! Pakej termasuk bayaran guesthouse, entrance fees (basic tour), transportation (local bus & subway), lunch & dinner, guide tipping. Exclude flight & personal insurance, personal expenses. Minima 6 pax to go Promo tamat 31Disember ni cepat jgn lepaskan peluang ^_^ Berikut tarikh2 yang available untuk tahun hadapan 2015 20Dec-24Dec… Continue reading Last Minute Deal Seoul-Nami Tour, RM1,250 per pax !!

Busan · jeju · Korea · seoul

Busan~Jeju~Seoul Trip

Dah lama tak update travel tips untuk pembaca blog. Alhamdulillah, ramai yang dah mula mempercayai pakej yang kami tawarkan. Iye.. kalau nak travel sendiri boleh aje.. tapi yang tak nak fikir banyak2, nak enjoy time bercuti, taknak sesat barat, boleh je nak hubungi kami untuk bantuan ^_^. Bulan puasa haritu saya berangkat ke Korea atas… Continue reading Busan~Jeju~Seoul Trip

Busan · jeju · Korea · pakej · seoul

August-October Trip 2015

Assalamualaikum, dah lama tak menjengah ke blog saya.. maaf sangat terkurang update di sini, memandangkan saya sorang2 je admin utk instagram, facebook dan blog saya 😦 :(. MasyaAllah.. sambutan pakej ke korea sangat2 memberangsangkan bagi kami yang baru sahaja menapak perlahan ni. Berikut update jalan2 **JOMJALANKOREA by OHPERJALANANKU : Terima kasih tidak terhingga kepada teamjomjalan… Continue reading August-October Trip 2015